Wie ben ik

Wie ben ik?

Graag stel ik mijzelf aan u voor zodat u een gezicht heeft bij Maasstad Uitvaartzorg.

Mijn naam is Leo Jonker en ik ben een geboren Rotterdammer. Ik ben gelukkig getrouwd en mijn partner en ik wonen al jaren heel tevreden samen “op Zuid”. Daar zijn onze roots en ligt ons hart.

Na eerst in de agrarische sector te hebben gewerkt, werd mij een tijdelijke functie als hovenier op een begraafplaats aangeboden. Dat is dus een flinke omschakeling.  Ik had dit nooit achter mijzelf gezocht maar de aantrekkingskracht van dit wereldje beviel mij zo goed dat ik besloot om mijn hart te volgen.

Mijn moeder vertelde mij ooit dat zij eens een begrafenisondernemer zag en dacht ‘nou … dat is echt iets voor onze Leo!’ En, zoals zoveel moeders, had ook de mijne gelijk. Na negen jaar ervaring – letterlijk vanuit de klei als grafdelver begonnen – heb ik mijzelf uiteindelijk opgewerkt tot uitvaartondernemer. De ervaring op de ‘werkvloer’ … daar kan geen opleiding tegenop! 

In mei 2009 besloot ik dat het tijd werd om mijn eigen onderneming te beginnen en zo is Maasstad Uitvaartzorg tot stand gekomen. Ik ben, zoals zoveel ondernemers, begonnen vanuit huis. Met deze situatie was ik lang tevreden maar een operationele werkplek buitenshuis werd belangrijker en daarom huurde ik een ruimte in Rotterdam Zuid. Aangezien deze al gauw te klein werd, besloten mijn partner (hij heeft zijn eigen bedrijf Gedenk Idee) en ik om onze werkzaamheden samen voort te zetten in een prachtig en groter pand op het mooie Noordereiland. Hier hebben wij een ruime showroom waar wij nabestaanden in alle rust – en met een vers bakkie troost – kunnen informeren over de mogelijkheden voor en vooral ook na een uitvaart. Ook kunt u bij ons terecht voor allerlei soorten gedenksieraden. 

“Wij hebben al veel meegemaakt en toch behandelen wij iedere uitvaart als onze eerste”
 

Deze slogan maak ik meer dan waar. Juist omdat elke uitvaart anders is, vind ik het van groot belang om er iedere keer weer iets unieks van te maken. En dat is een mooie en waardige uitvaart, uitgevoerd op een manier zoals ik deze ooit voor mijzelf zou willen.

Maasstad Uitvaartzorg is gelieerd aan Roze Uitvaart, een organisatie die goed bij mij past want een goed afscheid, dat past bij een overledene en de nabestaanden, is voor mij het allerbelangrijkst.