Informatie over kosten

Kosten van een uitvaart

Wat kost een uitvaart?

Dit is geheel afhankelijk van de wensen en bovendien zijn er veel variaties. Daarom kan een concreet bedrag niet worden genoemd. Een begrafenis is niet per definitie duurder dan een crematie. Na het regelen van de uitvaart krijgt u binnen 24 uur een kostenbegroting. Dit is een vrij nauwkeurige indicatie van de hoogte van de uitvaartkosten. Hiervan ontvangt u achteraf een factuur. 

Verzekering

U bent vrij in de keuze van een uitvaartonderneming wanneer er een uitvaartverzekering is afgesloten.

Naturaverzekering

Wanneer u door Maasstad Uitvaartzorg de uitvaart laat verzorgen, is het belangrijk om uit te zoeken of u een naturaverzekering heeft en welke financiële consequenties daaraan voor u verbonden zijn. 

Bij een naturaverzekering wordt het aantal concreet omschreven diensten in natura geleverd. Dit betekent dat, wanneer u kiest voor een niet-gelieerde uitvaartondernemer, de natura uitvaartverzekeraar alleen het bedrag uitkeert dat afgesproken is met een gelieerde uitvaartondernemer welke normaal gesproken de uitvaart zal verzorgen.

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering wordt er een geldbedrag uitgekeerd en kunnen wij sowieso de uitvaart voor u uitvoeren, ongeacht waar u verzekerd bent.

Wilt u vandaag nog weten wat een uitvaart kost? Maak gerust een afspraak en wij nemen de tijd om u alles, onder het genot van een vers kopje koffie, duidelijk en rustig uit te leggen. Uiteraard kunt u ook eerst gebruik maken van de kostencalculator op onze site.